Live a little

12. kesäkuuta 2014


Vaikka olenkin totaalisen koukussa instagramiin ja saatan ajoittain selata sitä jopa salaa yöllä, varoen herättämästä vieressä tuhisevaa karvaista osapuolta, oli tämänpäiväinen kotimatka silmiä avaava kokemus. En voinut, kuin takanani seisovalle tuntemattomalle miehelle naurahtaa, että katso kuinka huvittavalta näyttää, kun JOKAISELLA vaunussa olevalla on kännykkä kädessä.
Hän oli kiinnittänyt samaan asiaan huomiota ja kertoi itse välttävänsä tuota pahaa tapaa.

Oli mm. luuriaan raivolla naputteleva tyylikäs pukurouva, peukku-selfieitä kameralle hymyillen napsiva nuori tyttö, vaivautuneen oloinen parrakas mieshenkilö ja kaikkea muuta mahdollista aina neljätoistavuotiaasta noin kuuteenkymppiin asti.  Kaikki istuivat hiljaa, eikä kukaan luonut silmäystäkään muihin kanssamatkustajiin..
Hetken siinä virnuillessa tajusin kuuluvani samaan porukkaan. Tuntiessani oloni hermostuneeksi, yksinäiseksi tai tylsistyneeksi, puhelin on se, joka luo turvaa ja "vapauttaa", vaikka todellisuudessa se näyttää sitovan enemmän kuin haluaisin edes myöntää..


Käytiin taas illalla heittelemässä frisbeetä.. Asukin muuttui frisbeegolf kelpoiseksi, kun vaihtoi nahkatakin neuleeseen ja korot tennareihin. Puttauksessa on edelleen paljon hiomisen varaa, mutta frisbee lentää jo paljon paremmin, kuin viime kerralla. On löytynyt jopa pari suosikkia, joilla luulee viskovansa pidemmälle.

6 kommenttia :

 1. Ostin joku kuukausi sitten tabletin. Joku mieheni ystävistä kertoi, että sen jälkeen huomio keskittyykin siihen ja jäät huomiotta. No, näin on vähän käynyt. Kyllä noihin pirun laitteisiin jää niin koukkuun! Onneksi tilanne tasaantuu alkuhuuman jälkeen, vähän ainakin. ;)
  Frisbeen sijasta huomioini keskittyi kynsiisi, upeat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta! Kaikki uudet lelut - oli ne sitten tietokoneita, tabeja tai puhelimia - koukuttaa uutuuden viehätyksellään.. ;) Pitäisi sopia kerran viikossa sellainen "ei kosketa elektroniikkaan" päivä.

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Juuri tuon takia vältän koskemista kännykkään muiden ihmisten seurassa, oli ne sitten tuttuja tai tuntemattomia. Mihin tämä maailman on menossa? :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kovin synkkään suuntaan. Ehkä se jonkun tärähtäneen henkilön ennuste tulevaisuudelle ei olekaan niin pieleen, sillä tätä menoa ihmiset varmaan todella tulee seurustelemaan robottien kanssa. ;) Mieti nyt jos se tabletti vielä siivoaisi ja sanoisi juuri ne oikeat sanatkin oikeaan aikaan.. hehe.

   Poista
 3. Toi on niin totta! Kun olin tossa juuri Australiassa reissaamassa muutaman kuukauden, niin niissä miljoonakaupungeissa ton kännykkäilmiön huomas erittäin hyvin. Ihmiset istui junissa ja ratikoissa kännykät kädessä, oli sitten nuorempaa tai vanhempaa väkeä. Itsekin kuuluin tosi usein tähän ryhmään, koska se tuo tietyn turvallisuuden tunteen kun ei tarvitse katsella muita ihmisiä. Tajutessani asian oon yrittänyt päästä siitä irti - olishan se nyt hienompaa hymyillä ihmisille ja katsoa silmiin, kun että koko ajan istuu se luuri kädessä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hienoa päästä näkemään se niin laajassa skaalassa. Voi kun joku kuvaisi tilanteita ja jakaisi netissä, jotta ihmiset ymmärtäisivät mitä puuhaavat. ;) Onhan se turva, varsinkin yksin liikkuessa, mutta hyvä vaihtoehto on laittaa napit korville, jammailla musiikin tahtiin ja stalkata ihmisiä. heheh

   Poista

Kiitos kommentistasi, rakkauskirjeet ja lahjukset voi pistää osoitteeseen EHBblog@gmail.com. ;)