Loviisan Aitta

20. lokakuuta 2014

Nyt kun uuden kodin sisustaminen alkaa pian olla ajankohtaista, palailen kuukauden takaiseen mahtavaan Gaudin ja EHB:n ensimmäiseen yhteistyöreissuun, Ruskolle. Kumpikaan meistä ei ole hiljaisimmasta päästä, joten puolentoista tunnin automatkat sujui mallikkaasti höpöttäen kilpaa. Perille päästyämme aloin ymmärtää miksi Hanna oli hehkuttanut paikkaa niin innokkaasti.

Loviisan Aitta on todella sisustajan ja esteetikon taivas. Se jakautuu kahteen rakennukseen, entiseen navettaan, ja remontoituun vanhaan kuivuriin. Navettarakennus tarjoaa kaikkea kaunista maan ja taivaan väliltä ja vielä kahdessa kerroksessa. Tapetteja, kankaita, sisustustyynyjä, kynttilöitä, huonekaluja, kodin tekstiilejä, pesuaineita, huonetuoksuja, koriste-esineitä, vaatteita, valaisimia jne.
Kaikenkaikkiaan yli sata brändiä. mm. Gant, Lexington, Uashmama, Blanc d'Ivoire, Tine K, Lene Bjerre, House Doctor, Linum jne..
Ylemmästä kerroksesta löytyy myös viihtyisä kahvilanurkkaus johon voit shoppailun lomassa pysähtyä hörppäämään vaikka kupposen kuumaa..
Kuivuri oli jo itsessään näkemisen arvoinen. Ulkoa se näytti pienehköltä, mutta sisälle astuessa tuntui kuin olisit astunut pienestä kaapista läpi suureen Narniaan. Riviera Maisonin valloittama valoisa rakennus täynnä kauniita astioita, raffeja puisia pöytiä, pörröisiä vilttejä, tyylikkäitä lyhtyjä. Olisin mielelläni pakannut kimpsuni ja kampsuni ja muuttanut sinne asumaan!
Kuivurista löytyi myös huippukokin Nicolas Vahé n laaja valikoima kastikkeita, mausteita, risottoja, hilloja, sun muita herkkuja., Pakkaukset oli itsessään jo niin tyylikkäitä, ettei niitä raaskisi kaappien perälle piilottaa.
Pääsin testaamaan salaatinkastikkeena hänen marjaisaa vinaigretteään ja voi taivas kun oli herkullista.
Ranskalainen Durance oli uusi tuttavuus. Rakastuin heidän huumaaviin huonetuoksuihinsa ja kaikki purnukat läpi nuuskuteltuani löysin niiden joukosta yhden joka oli ylitse muiden. Brume Marine Sea Mist oli tuulahdus merellistä raikkautta, puhdasta pyykkiä, kevyellä jopa hieman miehekkäällä sydäntuoksulla..
Navettarakennuksen perältä, oikealta löytyi avaraa walk in closetia muistuttava vaatepuoli, jossa rekkejä koristi mm. Gaudi, old Molly, Style Buttler, St Tropez, Mapp, Grizas, Uno piu uno, Cream ja Balmuir.. Palasin useaan otteeseen silittelemää noita Style Buttlerin ihania turkisliivejä.
Loviisan Aitta oli elämys. En ole ennen nähnyt missään yhtä kattavaa valikoimaa. Siinä ympäri pyöriessä ja ihastellessa hurahtikin huomaamattani useita tunteja. Ehdottomasti paikka johon kannattaa lähteä vaikka ihan fiilistelemään tai sisustusinspiraatiota etsimään. Saattaa vain iskeä valinnan vaikeus, sillä todennäköisesti löydät kaiken mitä olet koskaan osannut edes haaveilla.

Kuvat Olympus OM-D E-M5, linssi 45 mm 1.8

10 kommenttia :

 1. Tuo viimeinen lause tiivistää sen, miksi en ole Loviisan aitassa vielä uskaltanut vierailla! Kun kotiin ei oikeasti tarvitse enää mitään uutta, voisi tuollainen taivas olla tuskallinen kokemus..:) Vaikka silti, tekisi kyllä kauheasti mieli, varsinkin kun asutaan vielä lähellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy nyt ihmeessä. Aina on kotona tilaa jollekin pienelle, esim. uusille astioille, lakanoille, tai näin talven tullen niille kynttilöille.. ;)

   Poista
 2. Oh wau minkä näköistä! Aivan upea paikka ja kyllä olisi kiva päästä käymään :))

  VastaaPoista
 3. Ihan jokaisessa kuvassa löytyy jotain mitä haluaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi se onkin niin ihana paikka. Ihan kuin he lukisivat ajatuksia ja toisivat yhteen paikkaan kaikki mitä olet osannut toivoa. ;)

   Poista
 4. Oo, ihana aitta! Ja noi yhet kengät!

  Mut hei, löysin blogistani sun jättämän kommentin: "...parhaimmaksi arpien "kohotus"tökötiksi olen todennut Duin clinicin tuotteet. Saan arvet parissa viikossa 70% sileämmiksi, kun laitan kahta tiettyä tuotetta päivittäin.. Pitääpä kirjoittaa tästä paremmalla ajalla ihan kunnon juttu blogiin. :) "

  Oliks tää juttu jossain jo? KIINNOSTAA muutenkin toi Dui Clinic, on niin kehuttu enkä oo koskaan testannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Siellä olisi ollut vaikka ja mitä ihanaa. ;)

   Juttu hehkuttamistani Duin tuotteista löytyypi täältä http://everything-has-beauty.blogspot.fi/2014/06/siluisempi-iho-purkista.html
   Kun kerran kokeilee, ei ole paluuta. ;)

   Poista
 5. Tuohon taivaaseen en ole vieläkään onnistunut pääsemään, mutta halu ois kyllä kova :) AAAAH!

  VastaaPoista
 6. Ää, mä haluun kans päästä käymään tuolla! Koskan käännetään autonnokka tuonne ja matkataan shoppailemaan ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, rakkauskirjeet ja lahjukset voi pistää osoitteeseen EHBblog@gmail.com. ;)