Terveellinen aamupala

26. tammikuuta 2015

Chiansiemenpuuro on ollut jo parin kuukauden ajan osa jokapäiväistä aamupalaani. Resepti on sen verran muuttunut, että jätin jogurtit kokonaan pois, koska masu otti niistä vähän nokkiinsa ja siirryin pelkistetympään versioon.
Puuroa voi tehdä kerralla isommankin satsin sillä se säilyy jääkaapissa useamman päivän. Kippasimme illalla n. kourallisen chiansiemeniä kulhoon, sekoitimme joukkoon Alpron tuoremantelijuomaa, ripauksen kookossokeria ja jätimme yöksi likoamaan. Aamulla näytimme sille vähän sauvasekoitinta, jolloin koostumuksesta tuli ihanan kuohkea ja pilkoimme kyytiin banaania ja päällä jylläävän flunssan karkoittajaksi muutamat kirpsakat tyrnit pakasteesta..
Resepti sekä täytteet vaihtuvat fiiliksen ja kauden mukaan. Välillä kyydissä saattaa olla avokadoa, välillä mangoa tai marjoja.
Näin maitovammaisena osaa arvostaa Alpron tuotteita, jotka ovat luonnostaan laktoosittomia.
Alpro onkin nykyään Euroopan markkinajohtaja kasviperäisten elintarvikkeiden valmistaja, enkä ihmettele, sillä valikoimakin on kasvanut vuosien saatossa hurjasti ja tarjolla on nykyään tuotteita mantelin lisäksi mm. hasselpähkinästä, riisistä, soijasta, kaurasta ja kookoksesta. Laaja skaala terveellisiä, kasvipohjaisia vaihtoehtoja niin juomille, jogurtille, kuin kermallekin..  ja masu kiittää. :)

Toteutettu yhteistyössä Alpron kanssa.
Kuvat Olympus OM-D E-M5, linssi 45 mm 1.8

10 kommenttia :

 1. Mä käytän kans tota mantelijuomaa, mutta sokeroimatonta versiota. :) Iltasmoothiessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitänee testata se sokeroimatonkin versio! Nyt testissä on se riisijuoma, sekin on hyvää :)

   Poista
 2. Nams ;). Mä käytän chiansiemeniä smoothiessa mutten ole uskaltanut vielä turvottaa niitä puuroksi!! Onko hyvää? Eikö maistu oudolta? :). T. Nirso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maistu oudolta. :D Kun joukkoon pistää vielä banskua ja hunajaa, on se täydellinen kombo. ;)

   Poista
 3. Chia-puuroa olen minäkin usein syönyt, hyvää! :)
  En tiedä miksi, mutta tuohon mantelimaitoon kun siemenet sekoitan, aamulla siitä on tullut sellaista epämääräistä litkua. Siitä ei tule koskaan sellaista tasaista geelimäistä, mikä onnistuu aina veden kanssa. Onko teillä minkälainen sekoitussuhde käytössä siemenet/maito?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä heitän aina silmämääräsesti, ei tarkkoja määriä tiedossa. :D Kymmenisen minuutin päästä sekoitan tasaiseksi, muuten siitä tulee sellaista kökköä.

   Poista
 4. Täytyyki kokeiltta tuota Alproa. Terv: toinen maitovammainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä myös se riisijuoma. Se on nyt vaihteeksi käytössä ja on kyllä hyvää. Kokeillaan kaikki mahdolliset läpi. :D
   Käytän niin smoothieissa, kuin chiansiemenpuurossa ja banaanilätyissäkin.

   Poista
 5. Noita chiansiemeniä pitänee nyt testata, kun ovat niin trendikkäitä, että! :D Mistä ostan, ihan normikaupasta vai? Halit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohonjuuresta löytyy! Sieltä mä hamstraan kilon säkkejä. ;) Löytyy toki pikku pussukoitakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, rakkauskirjeet ja lahjukset voi pistää osoitteeseen EHBblog@gmail.com. ;)