Turvotus kuriin ruokavaliolla..

12. helmikuuta 2015

Meillä menee nykyään terttu banaaneja päivässä, chiansiemeniä menee kilon säkki muutamassa viikossa ja rehuja, sekä marjoja surrautellaan smoothien joukkoon harva se pvä. Rakkaus ruokaa kohtaan on noussut uusiin svääreihin ja lempipuuhaani iltaisin onkin syöminen. Se raha, mikä aiemmin kilahti kauppojen kassaan, hulahtaa nykyään ruoan muodossa kurkusta alas.
Nuorempana sitä söi mielummin vaikka nuudeleita, jotta sai pennosia säästöön, mutta nykyään sitä osaa jo arvostaa puhdasta ja terveellisempää ruokaa, vaikka ajoittain vähän lipsuisikin sinne pizza-mätön puolelle.  Kun tarpeeksi kauan on lapannut sisäänsä mitä sattuu, alkaa kroppa pistää vastaan.
Hiljalleen alkoi maitotuotteiden lisäksi viljat aiheuttaa oireita. Seuraavaksi listalle nousi se pahin pirulainen, höttö jolla olen elänyt koko pienen elämäni - sokeri. Aloin kyllästyä siihen, että masu temppuili jatkuvasti ja alavatsa oli pinkeänä, kuin olisin muutamalla kuulla raskaana. Onneksi eräs tuttu sattui jokin aika sitten kirjoittamaan facebookissa hyvinkin tutulta kuulostavista oireistaan joihin oli saanut suuren avun ruokavaliolla.

Kiellettyjen ruoka-aineiden lista oli suurinpiirtein seuraava:

Valkoiset jauhot, alkoholi, hiiva, homejuusto, kuivatut hedelmät, säilykkeet, purkkiruoat ja muut einekset, maitotuotteet, sienet, karkit, tyydytetyt rasvat, sokeri, siirappi, hunaja.
Salmiakin suurkuluttajan ajattelin, että ei tuu käpyjä (!) mutta jo muutamien päivien jälkeen oli pakko myöntää, että ruokavaliolla on kuin onkin vaikutusta. Olin jopa koekaniinina sisäiselle skeptikolleni ja vetäsin naamariini pussillisen karkkia leffateatterissa. Kyllä muuten kadutti jälkeenpäin. :D
Ostin Ruohonjuuresta aloeverajuomaa ruokavalion tueksi, eikä se tälläkään kertaa pettänyt..

Katariina tuli kipeäksi, joten meidän "aivot narikkaan" Vaasan reissu lykkääntyi.. Viikonlopun suurin haaste onkin, miten selviän ystävän lauantaisista synttäripirskeistä ilman jälkkäriä ja viinilasillista.. ;)

Mahtavaa viikonloppua!

Kuvat Olympus OM-D E-M5, linssi 45 mm 1.8 

2 kommenttia :

  1. Muwu, loistavaa, jos saat tolla ruokavaliolla nyt sen masupipin kuriin. ;) Näyttääpä muuten herkulta nuo ruoat, namskis! Mullakin just kookospannaria uunissa tulossa, aijai, KARSEA nälkä jo!! :D Muiscis, ja ihanaa ystävänpäivää. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, rakkauskirjeet ja lahjukset voi pistää osoitteeseen EHBblog@gmail.com. ;)