Oliivipuu

16. huhtikuuta 2015

Ookko sinäkin Oulusta? - kysyi asiakas innoissaan. Punastellen ja sanoihini hieman häkeltyneenä takellellen sain nolona vastattua, että en suinkaan, murre vaan tuppaa tarttumaan helposti..
Pienen ajan sisällä on useampi ihminen sanonut yllättyneensä minut tavatessaan, että puhun murretta. Minäkö? Jokapaikanhöylä, joka jo 14-vuotiaana Vaasasta muuttaessaan jätti kaikki paikalliset sanat unholaan, jotta ei vain vahingossakaan erottuisi joukosta, uudessa kaupungissa, uudessa koulussa.
Näköjään seura tehnyt tehtävänsä, kun alan jo muuttua lappilaisesta itsekin..
Okei, myönnetään. Kaikki puhetyylit, kiroilusta murteisiin jumahtaa pääkoppaani vähän liiankin herkästi ja välillä saa hävetä, kun jonkun kanssa keskustellessa rupeaa lainamaan toisen sanavarastoa ja yhtäkkiä huomaakin lipsauttelevan lausahduksia kuten "eipä mittään" tai emmie tiiä"..

 Kävin eilen 7 kuukauden tauon jälkeen kuntosalilla. Intoa oli vaikka muille jakaa - vaikka piti hetki mietiskelläkin, että millä vempeleellä tehdäänkään mitäkin - ja reippailin naama virneessä salille ja takaisin. Tajusin tosin illalla heikossa hapessa ollessani, että vedin ilmeisesti vähän liiankin tarmokkaasti sen puolitoista tuntia. Tänään ei pöntölle taivu, saati pääse sängystä kuin sulavasti pyörähtämällä.. Hyvä minä!
Aloitin herkkulakonkin, jotta pääsisin sokerikierteestä ja hamstrasin tilalle hedelmiä, pähkinöitä, täydensin chiansiemen kätkön ja ostin lisää tarvikkeita raakaherkkuja varten. Keittiön kirjoitustaululle merkkasin sapuskat jotka on sallittuja ja kalenteriin vielä jokaisen päivän kohdalle neon-tussilla "ei herkkuja!"..
Vielä kun joku seuraisi perässä raippa kädessä, ettei vain heikon paikan tullen lipsu..

Ja siihen otsikkoon. Makkariin muutti nimittäin uusi kaunis vihreä asukki, josta haaveilin jo aikoinaan joululahjalistallani! Tälläisen viherpeukalon taidoilla oliivipuu varmaan heittää veivinsä ennen kuin ehdin sanoa hugo, mutta nautitaan niin kauan kuin kestää. :) Onko jotain blondivarmoja hoito-ohjeita uudelle perheenjäsenelle?
Kuvat Olympus OM-D E-M5, linssi 45 mm 1.8 

7 kommenttia :

 1. Mä tapan tekokukatkin, joten ei ole hoitovinkkejä ;)). Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama vika :D Kiitos ihana ♥

   Poista
 2. Oliivipuu sisällä! Valitettavasti kastelen melkein kaikki viherkasvit hengiltä, joten en todin antaa neuvoja. ;)
  Mistä muuten puun hankit? Tuollainenhan olisi kiva (tappaa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan ollut s-marketista. :D Vähän sama ongelma. Joko unohtaa kokonaan kastella, tai kastelee ihan liian usein ja liikaa..

   Poista
 3. Just ihastelin kukkakaupassa oliivipuuta, mut en vielä uskaltanut ostaa ;). Edellinen kesti pari vuotta, mut viime talvena unohdin kastella ja sehän oli siinä. Kysyin hoito-ohjeita samalla kukkakaupassa ja säännöllinen kastelu ja välillä lannoitus. Muistaakseni aurinkoinen/valoisa paikka :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se säännöllisyys sitä kerran viikkoon, kuukauteen vai päivittäin? ;) Tässä olen niin surkea. Kastelin sen ensimmäistä kertaa tänään..
   Pari vuottahan on tosi pitkä aika! Jos tuo kestää jo kesän yli, olen enemmän, kuin tyytyväinen.

   Poista
 4. Mä haaveilen myös oliivipuusta, mutta haaveksi jääkin. Meillä ei valo riitä kuin kesällä. Höh!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, rakkauskirjeet ja lahjukset voi pistää osoitteeseen EHBblog@gmail.com. ;)